Verhuizen? wat te doen voor de energielevering

Verhuizen. Wat doen voor de energielevering?

Verhuizen energieleveringGaat u verhuizen naar een ander huis? U kan bij dezelfde energieleverancier blijven in de nieuwe woning. Het energiecontract is persoonsgebonden dus u kunt zelf beslissen op welk adres de energie geleverd wordt.

Wat moet u doen voor de verhuizing?

Neem contact op met de leverancier – Neem contact op met uw huidige energieleverancier en geef de verhuizing tijdig door. De leverancier regelt dan de verhuizing van de energielevering voor u. Het is verstandig om dit ruim voordat u gaat verhuizen door te geven. Dit kan uiterlijk 2 weken voor de verhuizing.

Meterstanden doorgeven – Op de dag van de sleuteloverdracht kunt u de meterstanden van de stroom- en gasmeter doorgeven. Informeer hier de nieuwe bewoners van het huis hiervan. Dan kan achteraf geen onenigheid ontstaan over de meterstanden. Dit kan via een formulier dat naar u toegezonden is of via internet. Dit moet binnen 5 dagen na de verhuizing doorgegeven zijn. U krijgt vervolgens binnen 2 maanden de eindafrekening van het oude huis.

Overstappen van leverancier Een verhuizing is een goed moment om eens te kijken of u geld kunt besparen op de energielevering. Als u ruim voor de verhuizing contact opneemt met de huidige leverancier en het contract opzegt dan kunt u voor de nieuwe woning een nieuwe leverancier zoeken.

[av_button label=’Energie vergelijken’ link=’page,49′ link_target=” size=’medium’ position=’left’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]

Via onze energie prijsvergelijker kunt u eenvoudig zien hoeveel geld u kunt besparen op de energielevering.