Energie overstapservice, stappenplan overstappen energieleverancier

Met onze overstapservice kunt u snel en eenvoudig overstappen naar aan andere energie leverancier. Overstappen kost maar een paar minuten van uw tijd en u bespaart honderden euro’s per jaar. De administratie wordt door ons geregeld. Door onderstaand stappenplan te volgen kunt u overstappen naar een andere energie leverancier.

energie overstappen

    1. Vergelijk de energieprijzen via onze energie prijsvergelijker.

 

    1. Zoek een energieleverancier uit waarnaar u wilt overstappen. Voor achtergrondinformatie over de leveranciers kunt u op onze energieleverancier achtergrondinformatie pagina terecht.

 

    1. Via onze prijsvergelijker kunt u direct overstappen door uw gegevens in te vullen in het formulier.

 

  1. U hoeft niets meer te doen. De overstap naar de nieuwe energieleverancier wordt door ons voor u geregeld. Afhankelijk van de einddatum van uw huidige contract duurt de overstap 3 a 4 weken.

Overstappen? Waar op letten

Meterstanden Nadat u bent overgestapt kunt u via de website van de nieuwe leverancier de meterstanden doorgeven. Indien de nieuwe leverancier deze mogelijkheid niet heeft om dit via internet te doen dan kunt u het beste telefonisch contact opnemen.

Einddatum contract Als u overstapt voor de einddatum van uw huidige energiecontract dan zal de huidige leverancier een boete in rekening brengen wegens contractbreuk. Het kostenvoordeel is in de meeste gevallen groter dan de boete. Neem voor meer informatie hierover contact op met uw huidige leverancier.