Hoe lang duurt het overstappen van energieleverancier?

Het overstappen van energieleverancier duurt vier tot vijf weken. Als je op een bepaalde datum wilt overstappen dan kan je je dit doorgeven aan de nieuwe leverancier. Deze partij regelt namelijk de hele overstap. Na 7 dagen krijg je per brief een bevestiging van de overstap. Na het ontvangen van de brief heb je wettelijk 7 dagen de mogelijkheid om de overstap te stoppen.

Je kunt op ieder gewenst moment overstappen naar een andere energieleverancier. Als je de afgelopen jaren al een keer bent overgestapt naar een andere leverancier dan is het mogelijk dat je nog vast zit aan een contract. Deze contracten hebben meestal een looptijd van 1 of 2 jaar. Na deze periode wordt het contract omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. Indien het contract voor onbepaalde tijd is dan kan je overstappen zonder de opzegvergoeding te betalen.

Als je er zeker van wilt zijn dat je de laagste prijs betaalt voor je energie dan kun je gebruik maken van onze energie prijsvergelijker. De prijzen van alle leveranciers worden voor je in een overzicht geplaatst. Overstappen is heel eenvoudig en wordt geheel voor jou geregeld.