Wat is de boete als je nog aan een energiecontract vastzit

Maximale opzegboete energie

Indien u overstapt naar een andere energieleverancier voordat de looptijd van het energiecontract met een vaste termijn dan kan de huidige energieleverancier een boete opleggen. Deze boete is omdat u afgesproken hebt met deze leverancier dat een bepaalde looptijd bij deze energieleverancier de energie zou afnemen. Deze periodes zijn meestal 1 of 2 jaar. Na deze periode wordt het contract omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. Je kan dan overstappen zonder opzegboete. Ben je de afgelopen jaren niet overgestapt dan hoef je hier geen rekening mee te houden.

De boete is aan wetgeving gebonden. In onderstaand overzicht kunt u zien wat de maximale boete is als u overstapt voordat het huidige contract afgelopen is. Hou er rekening mee dat deze boetes voor gas en elektriciteit gelden. Als u dus met gas en elektriciteit overstapt dan betaalt u twee keer de opzegvergoeding die in het overzicht vermeld staat.

Resterende tijd

Maximale opzegvergoeding
Minder dan 1,5 jaar €50 euro
1,5 tot 2 jaar €75 euro
2 tot 2,5 jaar €100 euro
Langer dan 2,5 jaar €125 euro

[av_button label=’Energie vergelijken’ link=’page,2′ link_target=” size=’medium’ position=’left’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]

]

U kunt zelf de afweging maken of het voor u interessant is om over te stappen op een andere energieleverancier. Wilt u zelf kijken welke energieleverancier de goedkoopste is? Klik dan op onderstaande knop om de energieprijzen te vergelijken.