Energieverbruik

Gemiddeld energieverbruik

Het energieverbruik is de elektriciteit en gas die daadwerkelijk verbruikt is. Het verbruik wordt gemeten met een energiemeter die in de meterkast zit. Als u gebruik maakt van energie dan registreert de energiemeter dit in eenheden van kWh (elektriciteit) en m3 (gas). In onderstaand overzicht vind u het gemiddelde verbruik van gezin samenstellingen.

Indicatie verbruik per huishouden:

Grootte Gas Elekticiteit
1 persoons 650 m3 1500kWh
2 persoons 1250 m3 2950 kWh
3 persoons 1650 m3 4000 kWh
4 persoons 1950 m3 4800 kWh
5 persoons 2250 m3 5500 kWh

Verbruikt u meer energie dan aangegeven in bovenstaande tabel dan is je verbruik relatief hoog. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Als je een huis hebt met grote ruimtes die verwarmt moeten worden en oude huizen met gebrekkige isolatie verbruiken over het algemeen meer energie. Grote energieverbruikers zijn de koelkast, diepvries, airco en wasdroger. Bekijk ook de eigenschappen van het huis. Als het huis slecht geïsoleerd is dan kan dit de reden zijn waarom u veel verbruikt ondanks dat u bewust met energie omgaat.

[av_button label=’Energie vergelijken’ link=’page,49′ link_target=” size=’medium’ position=’left’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]

Wilt u meer geld besparen? Door energieprijzen te vergelijken kunt u zien welke energieleverancier de energie kan leveren tegen het laagste tarief. Door over te stappen kunt u zo honderden euro’s besparen.