Gemiddeld energieverbruik

Het energieverbruik is de elektriciteit en gas die daadwerkelijk verbruikt is. Het verbruik wordt gemeten met een energiemeter die in de meterkast zit. Als u gebruik maakt van energie dan registreert de energiemeter dit in eenheden van kWh (elektriciteit) en m3 (gas). In onderstaand overzicht vind u het gemiddelde verbruik van gezin samenstellingen.

Indicatie verbruik per huishouden:

GrootteGasElekticiteit
1 persoons650 m31500kWh
2 persoons1250 m32950 kWh
3 persoons1650 m34000 kWh
4 persoons1950 m34800 kWh
5 persoons2250 m35500 kWh

Verbruikt u meer energie dan aangegeven in bovenstaande tabel dan is je verbruik relatief hoog. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Als je een huis hebt met grote ruimtes die verwarmt moeten worden en oude huizen met gebrekkige isolatie verbruiken over het algemeen meer energie. Grote energieverbruikers zijn de koelkast, diepvries, airco en wasdroger. Bekijk ook de eigenschappen van het huis. Als het huis slecht geïsoleerd is dan kan dit de reden zijn waarom u veel verbruikt ondanks dat u bewust met energie omgaat.

Wilt u meer geld besparen? Door energieprijzen te vergelijken kunt u zien welke energieleverancier de energie kan leveren tegen het laagste tarief. Door over te stappen kunt u zo honderden euro’s besparen.