Moet ik de oude energieleverancier opzeggen bij overstappen?

Nee, dit opzeggen van het energiecontract wordt gedaan door de nieuwe energieleverancier. Het is ook niet mogelijk om op een huis bij 2 leveranciers een contract te hebben. Het is niet mogelijk om een dubbele energierekeningen te ontvangen. Als je gaat overstappen zal vanaf een afgesproken meterstand de energie afgerekend worden bij de nieuwe energieleverancier. Daarom wordt aan je gevraagd om de meterstanden door te geven. Alles wordt voor je geregeld nadat jij een overstap hebt aangevraagd. Het is niet mogelijk om zonder energie komen te staan. Het overstappen is een administratieve handeling.

Bij een verhuizing wel opzeggen

Als je gaat verhuizen dan is dat het perfecte moment om een andere energieleverancier te zoeken. Je kan zo honderden euro’s per jaar besparen die je weer kan gebruiken voor de inrichting van je nieuwe huis. Als je op dat moment gaat overstappen dan zal je wel het oude energiecontract moeten opzeggen. Wil je bij dezelfde energieleverancier blijven dan kan je een adreswijziging bij je energieleverancier aanvragen.

Voorbeeldbrief opzeggen energiecontract

Als je het energiecontract zelf wilt opzeggen dan kan je gebruik maken van onze energiecontract opzeg voorbeeldbrief. Nadat je de gegevens hebt ingevuld kan je deze brief per post naar je energieleverancier sturen. Zorg er ook voor dat je voor je eigen administratie ook een kopie in bezit hebt.